خانه عسل طبیعی انواع عسل انواع طعم های عسل طبیعی – راهنمای خرید بهترین عسل

انواع طعم های عسل طبیعی – راهنمای خرید بهترین عسل

30,621
انواع طعم های عسل

چگونگی خرید عسل طبیعی با توجه به انواع طعم های عسل موجود در بازار

انواع طعم های عسل

در هر کشوری با توجه به نوع پوشش گیاهی آن کشور عسل هایی باطعم ها وعطرهای مختلف تولید می شودرنگ، طعم و حتی عطر گونه‌های خاصی از عسل به منبع شهد گلی مربوط می شود که زنبور از آن تغذیه می‌کند. هر زنبور عسل در یک سفرش که از کندو خارج میشود تا وقتی به کندو برگردد به سراغ چندین گل نمی رود و روی یک نوع گل می نشیند.

تنوع رنگ عسل از بی‌رنگ تا قهوه‌ای تیره ادامه دارد، تنوع طعم آن از ملایم و خوشایند تا گیرا و غلیظ و قوی متغیر است و حتی عطرعسل هم رایحه برخی از گل‌ها را در ذهن تداعی می‌کند.

غنچه‌های یک گل در منطقه‌ای یکسان ممکن است هرسال شهد‌های نسبتا متفاوتی داشته باشند که به شرایط آب و هوایی و میزان بارش آن منطقه در سال بستگی دارد.

بالغ بر ۳۰۰ گونه عسل منحصر به فرد یافت می‌شود، هر یک از آنها به گل‌های متفاوتی اختصاص دارند، به عنوان یک قانون کلی باید بدانید که طعم عسل‌هایی که رنگ‌های ‌روشن‌تری دارند، ملایم‌تر و به طبع طعم عسل‌های تیره گیراتر و قوی‌تر است.

چند نمونه از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل درخت کنار : یکی از انواع طعم های عسل در ایران و جهان است، درخت کنار گیاه بومی جنوب ایران است و برعکس دیگر درختان وقتی هوا خنک می شود گل می دهد این درخت در اوایل پاییز به گل می نشیند و زنبورداران می توانند حدودا ۴۰ تا ۴۵ روز از شکوفه های آن استفاده کنند.عسل درخت کنار(در کتاب ها به نام های سدر،سدره هم نامیده میشود) در طب بوعلی برای افرادی که دارای ضعف قوای جنسی و جسمی هستند توصیه شده است، و به عنوان هدیه یا پیشکش برای پادشاهان فرستاده میشده است.رنگ عسل کهربایی بوده واستفاده منظم آن تاثیر زیادی برکاهش کلسترول خون دارد. عسل این گیاه کف می کند وعلت این کف کردن به خود گیاه کنار برمیگردد و ربطی به طبیعی و یا تقلبی بودن عسل تولید شده ندارد. در درمان کم خونی وتقویت اعصاب هم ازاین عسل استفاده میشود.

درخت کنار از انواع طعم های عسل طبیعی
درخت کنار از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل چهل گیاه : در فصل بهار با توجه به تنوع و تعدد گل ها و گیاهان زنبورها شهد گل های مختلفی را به عسل تبدیل می کنند و مشخص کردن نوع شهد و گرده ی گل ناممکن می باشد که به این دلیل این نوع عسل را عسل چهل گیاه می نامند، رنگ این عسل روشن بوده وطعم ملایمی دارد. این عسل خون ساز وتصفیه کننده خون، کاهش دهنده نفخ، بهبود سرفه، کاهنده فشار خون ومسکن می باشد.

عسل مریم گلی : گیاه مریم گلی در تمام مناطق معتدل می روید بصورت خوشه ای است و جزء گیاهان معطر و خوشبو است رنگ عسل مریم گلی زرد مایل به قرمز می باشد وضد عفونی کننده دستگاه گوارش،مقوی معده ، ضد عفونت بدن ونافع برای سرفه است، این عسل طعم خاص ومتنوعی دارد.

عسل مریم گلی از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل مریم گلی از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل گیاه اقاقیا : یکی دیگر از انواع طعم های عسل طبیعی،عسل اقاقیا می باشد که برای تقویت حافظه بسیار موثر است و انرژی زا و نشاط آور است و برای ورزشکارن بسیار مناسب است. رنگ این عسل از زلال آبگون تا زرد روشن می باشد و مکمل خوبی برای چای های آرام بخش مثل چای بابونه و چای سنبل کوهی محسوب می‌شود. عسل اقاقیا ملین و خواب آور است همچنین برای ناراحتی‌های صفرا، کم خونی و ضعف سیستم عصبی بسیار مفید است.

عسل اقاقیا از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل اقاقیا از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل گل آفتابگردان : آفتاب گردان در مناطق بیابانی وکوهستانی ایران جهت مصارف مختلف کاشت می‌شود. تعداد زيادي از حشرات در بالاي گلهاي افتابگردان براي گرفتن شهد آن پرواز ميکنند اين گياه مقدار قابل ملاحظه اي شهد توليد مي كند، عسل افتابگردان به رنگ زرد و با طعم قوي و بوي افتابگردان است.این عسل مسکن سرفه و سرماخوردگی، مدر ونرم کننده سینه است همچنین برای ناراحتی‌های ریه و حنجره مفید است.

عسل آفتابگردان از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل آفتابگردان از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل اکالیپتوس : زنبور عسل علاقه زیادی به شهد اکالیپتوس نشان می دهد،عسل اکالیپتوس بو وطعمی بسیار متفاوت دارد و به همین دلیل بیشتر کاربرد درمانی دارد و دردرمان آنفولانزا ،برونشیت وسرماخوردگی موثر است رنگ عسل اکالیپتوس زرد مایل به قرمز می باشد.

عسل اکالیپتوس از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل اکالیپتوس از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل گیاه گون : گیاه گون درکنار خواص فوق العاده ای که دارد ودر درمان بسیاری از بیماریها به کار میرود عوارض جانبی کمی هم دارد که درصورتی که مقدار زیادی مصرف شود این عوارض خود رانشان می دهند زنان باردار و افرادی که دارای بیماری لوپوس  و یا سایر بیماری خود ایمنی هستند نباید از گون استفاده کنند.اما عسل گون عوارضی ندارد چون توسط زنبورفقط شهد آن برداشت میشود و طی تحولاتی که در بدن زنبور به وجود می آید عوارضی که مصرف گیاه خالص می تواند داشته باشد را ندارد . عسل گون مقوی مغز و اعصاب و انرژی زا و مقوی حافظه، مفید برای کم خونی، مفید برای درد های چشم،مفید برای گرفتگی صدا،درد کلیه، مثانه ومجاری ادراری می باشد.

عسل گون از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل گون از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل گیاه کلزا : رنگ گل های کلزا زرد یاسفید بوده و مقدار زیادی گرده زرد رنگ تولید میکند بنابراین نیاز غذای زنبورعسل را به طور کامل رفع میکندو برای زنبورعسل جذاب است، عسل کلزا به راحتی شکرک می زند.

عسل کلزا از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل کلزا از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل گیاه گشنیز : گشنیز گیاهی است یک ساله به رنگ سبز درخشان در کرمانشاه ، آبادان ،کرمان ، شهرستان نهاوند استان همدان و….کشت می شود. عسل گشنیز برخی ازخواص گیاه گشنیز از جمله درمان سرفه ، درمان درد های عضلانی، ضد سرع ،ضد آلرژی و بهبود التهاب پروستات را داراست،رنگ عسل گشنیز عقیقی است وعطر خوشایند و دلچسب گشنیز را دارد.

عسل گشنیز از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل گشنیز از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل بابونه : عسل بابونه كه از شهد گل گیاه بابونه به دست می‌آید طلایی رنگ است وبرای درمان سردرد به‌ویژه سردردهای ناشی از سرماخوردگی و میگرن ، کاهش تب ، آرتروز، کاهش حساسیت، ضد درد، کاهش فشار خون ، دردهای استخوانی، تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت مغز و حافظه بسیارموثر است عسل بابونه بهترین داروی گیاهی به شمار می رود.

عسل بابونه از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل بابونه از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل بهارنارنج : نارنج درختی است همیشه سبز و زیبا ودر صنعت عطرسازی کاربرد زیادی دارد دارای گل هایی بسیار معطر و سفید رنگ بوده که درابتدای بهار می رویند.وقتی پوشش گیاهی یک منطقه غالبا بهارنارنج باشد زنبور عسل شهد این گل ها را میمکد و جمع آوری و تبدیل به عسل میکند .رنگ عسل بهارنارنج زرد مایل به عقیقی است ودارای خواص زیادی ازجمله تصفیه کننده خون، مقوی مغز و اعصاب، ضد میکروب، باکتری، قارچ و عفونت، پیشگیری از انواع بیماری های عفونی،کاهش کلسترول وافزایش اشتها می باشد.

عسل بهارنارنج از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل بهارنارنج از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل آویشن : گل آویشن از گل های معطری است که به عنوان ادویه مصارف زیادی دارد. عسل آویشن حاصل فرآوری شهد گل‌های آویشن توسط زنبور عسل است، این عسل عقیقی رنگ بوده وخواص بیشماری دارد از جمله این خواص میتوان به تقویت کننده و بهبود دهنده انواع درد و ناراحتی روده، بهبود صرع و تشنج، بهبود عادت ماهیانه دردناک، مفید برای درمان سرفه و گلودردهای ناشی از سرماخوردگی در فصل پاییز ، بهبود درد های مفصلی و…. اشاره کرد.عسل آویشن ازجمله عسل هایی است که استفاده از آن برای بیماران دیابتی بلامانع است البته مصرف به اندازه وترجیحا زیر نظر پزشک.

عسل آویشن از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل آویشن از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل ریحان : گیاه ریحان گل های کوچک مایل به سبز یا ارغوانی و یا سفید دارد،ریحان خواص زیادی دارد و به تبع عسل آن هم از داشتن این خواص بی بهره نیست، این گیاه به صورت خودرو در اطراف تهران ، همدان ، در کرمانشاه ، در ارتفاعات ۱۵۰۰ متری و در خرمشهر و بلوچستان و در آذربایجان در اطراف تبریز و… می‌روید، عسل ریحان به رنگ عقیقی روشن بوده و خواصی چون، کاهش کلسترول خون، تقویت اعصاب، تقویت کننده وبهبود ضعف بدن ،کاهش احتمال حمله قلبی، خاصیت ضد التهابی و میکروب کشی قوی دارد.

عسل ریحان از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل ریحان از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل جعفری : گیاه جعفری بسیار معطر بوده و دارای گل های زرد رنگ با عطری خاص و ملایم است، عسل جعفری عسلی با رنگ قرمز کدر (قهوه ای) است این عسل تقویت کننده ی بسیار خوبی برای حافظه است و همچنین یک انرژی زای طبیعی است. از خواص بسیار مفید آن کمک در دفع کردن سنگ کلیه می باشد. همچنین برای ناراحتی های کبدی و طحال، رفع اختلالات قاعدگی، دیابت و ناراحتی های روده مفید است.عسل جعفری مقوی، انرژی زا و خواب آور بوده و باعث کاهش نفخ می شود.

عسل جعفری از انواع طعم های عسل طبیعی
عسل جعفری از انواع طعم های عسل طبیعی

عسل زنبق : به گیاه زنبق، ايرسا نیز گفته می شود، گل آن به رنگ های گوناگون سفيد، زرد، آسماني، بنفش است و از اين رو به آن ایرسا می گویند که به معني رنگين کمان است.عطر و طعم عسل زنبق بسیار دلپذیر است وهمانند گیاه زنبق خواص مختلفی از جمله آرامش بخش بودن، برطرف کننده عطش، برطرف کننده مشکلات ریوی وتنگی نفس دارد همچنین این عسل برای سردرد بسیار مفید است. اگر افشره گیاه زنبق را در عسل و آب حل کنند. بلغم غليظ را بيرون مي راند. درد پهلو را مداوا می کند، همچنین برای  ذات الريه، تنگ نفسي وسرفه مفید وموثر است.

عسل شوید : شوید گیاهی است که درطب سنتی خواص بیشماری برای آن شمرده اند، این سبزی سرشار از کلسیم بوده و مصرف آن موجب تقویت دندان‌ها و استخوان‌ها می‌شود. از جمله انواع عسل تیره رنگ، عسل شوید می باشد. عسل شوید طبیعی دارای ساکارز نزدیک به ۱ درصد می باشد.بیمارانی که اصطلاحاً کبد چرب دارند می توانند با مصرف این نوع عسل تا حدودی درمان شوند. این عسل غنی از کلسیم است وکاهنده چربی خون وکلسترول مضر، موثر در درمان تپش قلب، تقویت دندان ها واستخوان ها،ازدیاد شیر مادران ومسکن درد های قاعدگی می باشد.

بارگذاری بیشتر در انواع عسل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *