خانه عسل طبیعی تشخیص عسل طبیعی تشخیص عسل طبیعی چگونه است؟ – راههای تشخیص عسل مرغوب

تشخیص عسل طبیعی چگونه است؟ – راههای تشخیص عسل مرغوب

69,891
تشخیص عسل طبیعی

مروری کلی بر راههای تشخیص عسل طبیعی از مصنوعی

تشخیص عسل طبیعی

امروزه دغدغه‌ی بسیاری ازمصرف کنندگان، خرید عسل طبیعی می باشد، عسل های تقلبی که بدون دخالت زنبور به دست می آید ازمواد گلوکزی مثل شربت قند یامواد نشاسته ای یا شیره میوه هایی مثل خرما به دست می آید وزنبور در تهیه ی این نوع عسل کمترین دخالت را دارد متاسفانه این نوع عسل ها به صورت گسترده تولید وبه بازار عرضه شده وبه دلیل قیمت ارزان با استقبال مصرف کننده روبه رو می شود

عسل یک ماده غذایی بسیار ارزشمند است وبه دلیل داشتن مواد مغذی ازاهمیت ویژه ای برخوردار است روش های زیادی در تشخیص عسل اصلی از تقلبی میشنویم مثلا اگر عسل شکرک بزند تقلبی است یا اینکه رنگش باید کهربایی باشد یا اینکه اگر در ظرف بریزیم نباید رشته اش قطع شود اما باید بگویم هیچ کدام از این روش ها برای تشخیض عسل اصل جواب نمی‌دهد !
یک روش برای شناخت عسل خوب این است که آن را داخل یک لیوان اب سرد بریزید ..
اگر قطره های عسل حل نشدند و ته لیوان ته نشین شدند عسل اصل است اما اگر عسل در اب حل و ذرات ان به صورت رشته هایی در اب ناپدید شدند تقلبی است.

عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی می دانند که اصطلاحاً کش بیاید، حتی اگر ۲۴ ساعت در یخچال بماند، اگر قاشقی از آن برداشته شود قطراتی که از آن سرازیر میشود، به صورت باریکه ای ممتد باشد و قطع نشود، عده‌ای هم تکنیک های خاصی بکار می برند که پایه و اساس آن معلوم نیست، مانند کبریت گرفتن کنار عسل، ریختن چند قطره روی روزنامه و ….. هیچ کدام از این عقاید، ارتباطی با عسل از نظر طبیعی یا تقلبی بودن و شکرک زدن آن نداشته و ندارد و از نظر عسل شناسان و علم تغذیه به طور کلی مردود است. لازم به ذکر است که تشخیص عسل طبیعی و تقلبی به کمک انگشت، قاشق و مزه و…. تقریبا غیر ممکن بوده و تشخیص خلوص عسل فقط توسط آزمایشگاههای معتبر امکان پذیر است.

عسلی که توسط زنبور عسل تولید شده باشد از هنگامی که در دهان قرار می گیرد توسط مخاط دهان و رگ های زیر زبانی جذب می شود و این مسئله به خوبی قابل درک است. از دیر باز تاکنون این روش را یکی از بهترین راه های تشخیص عسل طبیعی میدانند. برعکس عسل هایی که دست ساز هستند مانند آب نبات روی زبان مانده و خیلی دیرتر شروع به حل شدن می نمایند. توجه کنید که با این روش نمی توان عسلی را که از طریق تغذیه زنبور عسل با شکر تولید شده را تشخیص داد.

هر چقدر هم که رنگ عسل طبیعی روشن باشد، نمی توان از پشت شیشه آن چیزی را مشاهده نمود. به دلیل کلوئیدی بودن عسل طبیعی، نور به طور مستقیم از آن عبور نکرده و تصاویری که از پشت شیشه دیده می شود بسیار ناواضح و نامشخص است، در صورتی که عسل تقلبی که از باتکا (گلوکز تجاری) تهیه شده مانند شیشه رنگی عمل کرده و به راحتی می توان اشیا را از پشت آن دید.

عسل هایی که با گلوکز تجاری تولید شده اند (تقلبی)، هیچ گاه شکرک نزده و همانطور شفاف باقی می مانند. البته پس از مدتی مانند نبات رنگی به صورت یک پارچه سفت شده و حتی با چاقو هم نمی توان آن ها را از ظرف خارج ساخت. با این تفاصیل تنها می توان عسل های دست ساز را از عسل زنبور تفکیک کرد. اما برای شناخت عسل تغذیه ای هیچ راهی به جز آزمایشگاه وجود ندارد

تشخیص عسل طبیعی

رس زدن عسل (یکی از راه های تشخیص عسل طبیعی از تقلبی)

عسل طبیعی رس می زند و عسل شکری شکرک می زند تفاوت رس با شکرک در این است که رس کرم مانند با زبری ترد مانند ولی شکرک دانه ها بسیار صفت شبیه دانه های شکر و طعم غالب قند،البته هر شکرکی رس نیست و هر رسی هم نشانه طبیعی بودن عسل نیست .
یکی دیگر از راه های تشخیص عسل طبیعی از مصنوعی این است که عسل طبیعی بوی گیاهان وگلها را دارد و طعمش بسیار سبک بوده و باعث سنگینی معده نمی شود، اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.

  • نگهداری عسل طبیعی

    نگهداری عسل طبیعی ، انتخاب ظرف مناسب برای عسل

    نکاتی مهم پیرامون ظروف و شرایط نگهداری عسل طبیعی نگهداری عسل طبیعی نگهداری عسل طبیعی باید …
بارگذاری بیشتر در تشخیص عسل طبیعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *