خانه عسل طبیعی خواص عسل عسل طبیعی و خواص مواد غذایی موجود در عسل

عسل طبیعی و خواص مواد غذایی موجود در عسل

191
عسل طبیعی

آیا عسل طبیعی را میشود به عنوان وعده غذایی در نظر گرفت؟

یکی از معجزات طبیعت که خداوند به انسان ها هدیه کرده است عسل طبیعی است. طبق شواهد دینی و علمی عسل را باید جزو غذاها دانست. همان طور که خداوند در قرآن در سوره نحل از عسل به عنوان ماده ای شفابخش برای انسان ها سخن گفته است: «فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ»؛«خوردن عسل برای مردم شفاء است».سوره نحل، آیه ۶۹٫

در همه‌ی تمدن ها از هزاران سال پیش عسل به عنوان یک ماده غذایی بسار مقوی و سالم مورد توجه و احترام همگان بوده است، خواص عسل طبیعی همواره موجب شده که همه تمدن ها از دیرباز تاکنون آن را به عنوان ماده‌ای با ارزش احترام کنند! این ماده مفید علاوه بر کاربرد غذایی، استفاده های بسیاری نیز دارد به طوری که قبل از بلور سازی شربت نیشکر و تولید شکر، عسل اصلی ترین ماده خوراکی برای طعم دهی و شیرین کردن مواد غذایی و دارو ها بوده است.

عسل، منبع انرژی

عسل طبیعی می تواند کالری لازم برای بدن را فراهم کند و انرژی مورد نیاز برای افراد سالم و بیمار را سریع بدون نیاز به صرف زمان طولانی و یا فعالیت هضم پیچیده فراهم می کند. عسل طبیعی به سادگی جذب بدن می شود و به هنگام فعالیت های فیزیکی سنگین، مقاومت بالایی را ایجاد میکند. بدلیل قدرت جذب و هضم بالای آن می توان گفت برای افراد سالم و هم افراد بیمار بسیار مفید می باشد.

عسل طبیعی برای نوزادان

مصرف عسل مرغوب برای نوزادان به خاطر وجود مواد مغذی موجود در آن و نیز وجود مواد معدنی بسیار توصیه میشود. مصرف عسل باعث افزایش رشد نوزادان، تثبیت مقدار کلسیم استخوان، کمک به درمان کم خونی و بی اشتهایی می شود. البته طبق آخرین یافته ها مصرف زیاد عسل برای کودکان زیر دو سال به دلیل ایجاد سم بوتولینم، خطرناک است.

ویژگی های ساختاری عسل

عسل یک ترکیب محلول درآب است. مهمترین قندهای تشکیل دهنده عسل طبیعی فروکتوز، گلوکز و ساکاروز هستند. از ویتامین های اصلی نیز به تعدادی در عسل یافت میشود اما مقدار ویتامین های موجود در اصل آنچنان قابل توجه نیست. در میان غذاها عسل بالاترین رتبه در تبادلات غذایی و هضم غذا را دارد. املاح معدنی در انواع عسل متفاوت است و بسته به نوع پرورش و منطقه تولید شده این مقدار متفاوت است. طبق تجربه و آزمایش های بعمل آمده عسل های تیره املاح مهدنی بیشتری نسبت به سایر عسل ها دارند. از مهمترین املاح معدنی می توان به کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و گوگرد اشاره نمود. همچنین انواع پروتئین، اسیدهای آمینه و اسیدهای عالی و… نیز در این ماده معجزه آسا یافت میشود! گفتنی است که عسل به علت مقدار بسیار اندک آب، به سختی فاسد می‌شود و از همین روی نگهداری، انتقال و تجارت آن آسان است.

پیشنهاد ویژه (حتما مطالب زیر را مطالعه کنید)

خواص دارویی عسل طبیعی و مزایای استفاده از عسل در طب سنتی

تشخیص عسل طبیعی چگونه است؟ – راههای تشخیص عسل مرغوب

بارگذاری بیشتر در خواص عسل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *