خانه عسل طبیعی چگونگی تشکیل عسل طبیعی توسط زنبور (تولید عسل طبیعی)

چگونگی تشکیل عسل طبیعی توسط زنبور (تولید عسل طبیعی)

65
تشکیل عسل طبیعی

معجزه تشکیل عسل طبیعی توسط زنبور

مراحل تشکیل عسل طبیعی

در تمام کتاب‌های آسمانی از جمله قرآن کریم از زنبور عسل به عنوان یک حشره مفید یاد کرده‌اند. در کتاب انجیل مسیحیان نیز از عسل با عنوان فراوانی نعمت یاد شده و به طور کلی زنبور عسل همواره در طول تاریخ مورد احترام بشر بوده است.

عسل یک واژه عربی است که به فارسی آن را انگبین می گویند و آن عبارت است از ماده شیرینی که توسط زنبوران عسل از شهد گلهای گیاهان جمع آوری شده و پس از تغییرات لازم در کندو ذخیره می گردد.

زنبورعسل برای تهیه یک کیلو عسل باید ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار بار شهد حمل کند یا چیزی معادل هفت دور کره زمین پرواز کند، با توجه به عمر ۴۵ روزه زنبور تنها می تواند ۱ قاشق مرباخوری عسل جمع آوری کند! زنبور عسل خاصيت ثابت گلي دارد، يعني تا وقتي كه مشغول جمع آوري شهد يك گل است، روي ساير گل‌ها نمي‌نشيند. ۸۰ درصد وزن عسل کربوهیدرات ها (مواد قندی – نشاسته ای) و بقیه آن پروتئین، ویتامین ها، گرده گل و مقدار کمی آب است.

تشکیل عسل طبیعی
تشکیل عسل طبیعی

در هر کندوی زنبور عسل ۳ نوع زنبور وجود دارد: یک زنبور ملکه، تعدادی زنبور نر، و ۸۰ درصد بقیه زنبور کارگر هستند. زنبورهای کارگر دارای وظایفی هستند، جمع آوری عسل یکی از کارهای زنبور کارگر است. زنبور عسل با نشستن روی گل ها شهد آن ها را با خرطوم کوچک خود مکیده و از راه دهان وارد معده دوم خود یا کیسه عسلی می کند.

زنبورهای عسل دو شکم دارند یک شکم که از آن برای ذخیره شهد استفاده می کنند و شکم دیگر که برای هضم غذای خودشان هست. شکم دوم زنبورعسل می تواند حدود ۷۰ میلی گرم شهد ذخیره کند یعنی معادل وزن خود زنبور!

برای تشکیل عسل طبیعی و تغلیظ کردن آن زنبورها بالهایشان را بهم می زنند تا آب آن تبخیر شده و شهدی را که روز به کندو حمل کرده و درون سلولهای شان ذخیره نموده اند شب هنگام مجددا از داخل شان ها مکیده و وارد کیسه عسلی خود می نمایند در آنجا کمی دیگر از آب آنرا جذب و موادی از قبیل هورمون ها و آنزیم های موجود در داخل شکم خود را به آن اضافه می نمایند و بعد داخل حجره ها می ریزند . این عمل توسط زنبورها آنقدر ادامه می یابد تا عسل به غلظت طبیعی خود برسد بعد از انجام این کار آن را در خانه های شش ضلعی ذخیره میکند و با لایه ای از موم نازک درب استوانه را پلمپ می‌کند واین کار را ادامه می‌دهند تا زمانی که شانه ها پر از عسل شوند و یا خود زنبورها عسل را بخورند و یا زنبوردار عسل را برداشت کند.

تصور اشتباهی وجود دارد که عسل را مدفوع زنبورعسل می دانند! در صورتی که سیستم گوارش زنبور با سیستم تولید عسل آن کاملا مجزاست و زنبور عسل که سرآمد همه حشرات هست هرگز داخل کندو مدفوع نمی کند.

پس لازم است در اینجا ستایش کنیم خدایی را که نعمت‌های بی‌کران خود را بی منت در اختیار بندگان خود قرار می‌دهد.

 

همچنین مطالب زیر را دنبال کنید:

تشخیص عسل طبیعی چگونه است؟ – راههای تشخیص عسل مرغوب

نگهداری عسل طبیعی ، انتخاب ظرف مناسب برای عسل

انواع طعم های عسل طبیعی – راهنمای خرید بهترین عسل

بارگذاری بیشتر در عسل طبیعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *